14/05/25
Zeemzoet
We gaan al bijna voor de tweede keer slingeren dit voorjaar. Door het prachtige weer kunnen de bijen van s' ochtends tot s' avonds vliegen en bestuiven. De smaak van de honing is weer verrukelijk. Alle dagen een lepeltje als medicijn en laten we eerlijk zijn, gewoon omdat het heel lekker is :-)
In de vroege ochtend en bij het vallen van de avond ruikt de tuin ook zeemzoet. Onze citrussen staan in volle bloei en ze trakteren ons op een spectaculaire geur.
We zouden het bijna vergeten vermelden maar vandaag zijn de ijsheiligen officieel de deur uit. Niet dat het niet meer kan vriezen, maar de kans is toch wel klein. Bovendien zijn de nachten warm dus alle voorgekweekt plantgoed wordt stilaan uitgeplant. Deze week zijn we volop bezig met tomatenplanten. Die worden eerst een dag of twee afgehard zodat ze bestand zijn tegen sterke zon en droge Oostenwind. Volgende week zijn de paprika 's, aubergine, meloenen, zoete aardappelen en pinda 's aan de beurt.
Foto: Lekker om te eten, prachtig om te zien hoe de bijen minutieus de cellen uitbouwen en volstouwen met honing.
Foto: Ja, ja. Onze honing mogen we ook labelen als citrus honing. De foto bewijst dat :-)
Foto: Op de broeibak geven we de aubergines en paprika 's wat meer plaats zodat ze nog een dag of tien kunnen uitgroeien vooraleer we ze naar buiten verhuizen.
Foto: Wat deze foto wil zeggen? Elena zegt dat de asperges haar oren uitkomen. We oogsten 6 kg per week van onze drie bakken. Dus je snapt wel waarom ze dat zegt... :-)
Foto: In onze fietsenstalling broed momenteel een familie winterkoninkjes. De ouders vliegen de hele dag af en aan met insecten om de hongerige kuikens te voeden. Prachtig om dat in de gaten te houden hoe ze af en aan vliegen met bladluizen, regenwormen en ander lekkers.