Agenda vzw Haal meer uit je tuin

 

Leerrijke webinars

wintertuinieren

 

Wintertuinieren: in de winter kan je meer kweken dan kolen, prei en pastinaak. Je leert er alles over in dit webinar, 1 avond.
Wanneer: di 26/10, 19 - 22 u
Prijs: 10,4 € voor leden van Haal meer uit je tuin vzw, 12 € voor niet leden
Inschrijven: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

    

intro

 

Voedselbosgroenten: er zijn fruitsoorten genoeg die gedijen in een meerjarige eettuin. Maar we eten ook graag groenten. Welke groenten doen het goed in zo 'n eetbare “bos”rand? We hebben het in deze sessie over plantrekkers, groenten die er in slagen om jaar na jaar oogst te geven zonder dat je nog zaait of plant.

Wanneer: di 02/11, 19 - 22 u
Prijs: 10,4 € voor leden van Haal meer uit je tuin vzw, 12 € voor niet leden
Inschrijven: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

druivencursus

 

Masterclass druiven. Je droomt van lekkere tafeldruiven uit eigen tuin? Droom niet langer. Volg de cursus en leer:

  • succesvol aanplanten (planttechniek)
  • druiven leiden en snoeien in allerlei vormen
  • welke rassen plant je best aan in ons klimaat
  • hoe houd je je druiven gezond

Wanneer: ma 8 en 15/11, 19 - 22 u
Prijs: 21,6 € voor leden van Haal meer uit je tuin vzw, 24 € voor niet leden
Inschrijven: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Workshops en voordrachten ism partners

(vanaf) 16/10 de veerkrachtige tuin, Hoe maken we onze tuin eetbaar, voor onszelf en voor de omgeving? Welke diensten levert onze tuin en hoe kunnen we deze maximaal versterken? Alexander van vzw Haal meer uit je tuin begeleidt ons bij het streven naar een natuurvriendelijke, eetbare en klimaatgezonde tuin.
4 sessies Deze activiteit maakt deel uit van het project 360° Open ruimte Organisatie en inschrijvingen: Avansa Vlaamse ardennen – denderstreek

 

(vanaf) 19/10: De eetbare tuin: lessenreeks van 19/10 tot en met- 05/03/22. Sessies kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Meer info en inschrijvingen op de website van Syntra Limburg 

  • De eetbare tuin: de eerste stappen, van blank canvas naar eetbare tuin: 1 les, dinsdag 19 oktober
  • De eetbare tuin: oogst al na 6 weken (inclusief zadenpakket), 1 les, dinsdag 9 november,
  • De eetbare tuin: onbekende planten met veel potentieel 1 les, dinsdag 16/11 (inclusief plantje)
  • De eetbare tuin: sierlijke eetbare borders. 1 les, dinsdag 23/11
  • De eetbare tuin: permacultuur en voedselbossen 1 les, donderdag 10/02/22
  • De eetbare tuin: snoeien van fruitbomen: 1 les (op locatie), zaterdag 05/03/22

  

4/11 Klimaatverandering. Is jouw tuin er klaar voor? Tijdens deze avond krijg je concrete tips mee hoe je in eigen tuin aan de slag kan om je tuin klimaatbestendig te maken en er tegelijk meer voedsel uit te oogsten. Organisatie De Radijs. Locatie: Brabants Radiomuseum, Herpendaalstraat 13, Haasrode. Aanvang 19.30 uur. Gratis toegang.

 

18/11 permacultuur: wat is het? Hoe werkt het? Wat kan ik er mee aanvatten in de tuin? Een korte kennismaking. Organisatie De Radijs. Locatie: Brabants Radiomuseum, Herpendaalstraat 13, Haasrode. Aanvang 19.30 uur. Gratis toegang.

 

 Marktjes en andere evenementen

rondleiding haal meer uit je tuin

 

We zijn optimistisch en kijken vooruit naar de eerste geplande evenementen in 2022 zoals de veltmarkt, plantenmarkt van Bokrijk, feest in de boomgaard in Wevelgem en vele andere. We houden jullie op de hoogte van zodra dit weer doorgaat.

 

Doorzoek de site

 

pcNieuwsbrief

Ontvang twee keer per jaar onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze acties.

 

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Haal meer uit je tuin vzw:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

 

 

 

Vzw Haal meer uit je tuin
Regentwijk 17
3890 Gingelom

Ondernemingsnummer BE 0670.733.818
Rekeningnummer IBAN: BE67 9731 7244 2287
e-mail: haalmeeruitjetuin@gmail.com

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op de nieuwsbrief (bovenaan de pagina) of volg de instagram- of facebookpagina van haal meer uit je tuin