30/09/19
Kleurrijke borders zorgen voor kleurrijke bordjes
Kleurrijke borders = veel kleurtjes op je bord. Dat is twee keer winst, neen drie keer eigenlijk. Mooi in de tuin, mooi op het bord en naar het schijnt zijn gekleurde groenten ook ultragezond door al die kleurstofjes die de planten aanmaken. In het engels heet dat populistisch "eating the rainbow". Zoals je ons al goed kent maken we hier geen gezondheidsclaims dus gekleurde planten eten doe je volledig op eigen risico :-).
Alternanthera sessilis var. 'Purple Treadleaf'. Het mooie rode blad steekt hard af tegen het groene blad van de knolselder die er naast staat (in de serre want het is een plantje uit warmere streken). Gekocht bij de mannen van de ecohoeve den ouden kastanje. Het blad smaakt wat naar veldsla vind ik.
Lila Luzi. Echt een heel mooi plantje. Paars blad en de afrijpende pepertjes verkleuren van paars naar wit, oranje en dan rood. Merci voor de zaadjes Guy. ps: bij wat opzoekingswerk blijkt dit ras van bij Bingenheimer te komen. Zij spreken van schärfegrad 7 (schaal van 1-10). Morgen zullen we het weten want dan koken we er mee.
Mooi cadeautje gekregen van een collega tomatenliefhebber. Kleurrijk en sommige rassen ook zeer smaakvol. Er zitten er zeker al enkele bij die we volgend jaar ook gaan zetten. Wordt vervolgd :-)
Niet alleen tomaten bestaan in talrijke kleuren. Aardappelen kunnen net zo kleurrijk zijn. Dit jaar enkele gekleurde rassen getest. De twee beste (op de foto) Blau Hörnchen en Highland Burgundy Red. Vooral Blau Hörnchen is eentje om bij te houden. De Burgundy red ziet er mooi uit maar is nogal flets en bloemig.