07/04/19
Deze week op het menu: "Alweer" vers uit de tuin
Eten volgens het seizoen vinden we echt leuk! Het gaat nooit vervelen want ieder seizoen is er weer ander lekkers te oogsten en elke keer vinden we weer nieuwe dingen die we willen uittesten in de tuin en op ons bord.
kozakkenasperge; de jonge scheuten van lisdodde, een uiterst veelzijdige eetbare plant. Best lekker als hapje. Om er veel van te leggen zullen we veel meer lisdodde moeten planten want enkele het binnenste kan je eten. Dat smaakt enigszins naar artisjok. De buitenkant is te taai. Geleerd uit het boek around the world in 80 plants van Stephen Barstow.
![wa wa ga choi](/images/deze_week_in_de_tuin/wa_wa_ga_choi.jpg)
Wa wa ga choi. Een Chinese groente die we voor de eerste keer staan hebben. De stengel heeft enigzins de smaak en textuur van koolrabi. De bloeitopjes zijn "spicy". Voor herhaling vatbaar maar wel niet makkelijk te telen. Deze komt uit de serre. De plant buiten telen zoals vroege bloemkool* is niet gelukt. *(zaaien in oktober, in potjes verspenen en vroeg uitplanten buiten)
![winter salade](/images/deze_week_in_de_tuin/winter_salade.jpg)
Een nieuw stukje salad bar: Om je een idee te geven. Dit perceeltje werd gezaaid op 14/02 (zie eerdere post). Dat was trouwens de dag dat we tien jaar getrouwd waren. Maar ik voelde gewoon dat het die dag tijd was om te beginnen zaaien in de serre. Het weer was te goed om het uit te stellen. Dus voor we naar de Ardennen vertrokken om onze huwelijksverjaardag te vieren toch snel gezaaid.
Je ziet hoe snel het groeit. Alles was oogstklaar na 7 weken.
![winterbroccoli](/images/deze_week_in_de_tuin/winterbroccoli.jpg)
Winterbroccoli purple sprouting. Kleurrijk en lekker en gewoon oogst van buiten.Wel een heel lange teelt. Je zaait in de periode half april-juli. Pas op het eind van de winter kan je oogsten. Wel bijzonder lekker rauw!
![banner waarom klein](/images/deze_week_in_de_tuin/banner_waarom_klein.jpg)